Антифриз відводить зайве тепло і тим самим забезпечує нормальну температуру двигуна, не даючи йому нагріватися понад нормальної температури. З головних особливостей антифризу можна виділити відмінний захист системи охолодження від корозії, а також підвищену стійкість до низьких температур.

Проблеми через неякісний антифриз:

  • Корозія системи охолодження. Корозія може зруйнувати радіатор - просто його роз'їсти. Якщо в складі антифризу немає достатньої кількості інгібіторів, відбудеться корозія, що в свою чергу зашкодить деталей автомобіля.
  • Поява осаду. Різні частинки, які не розчинилися в антифризі, здатні створювати осад на металевих деталях. Осади з'являються при змішуванні антифризів різних кольорів.
  • Замерзання антифризів. Відомо, що при замерзанні вода розширюється на 8%, а антифриз на 1%. Антифриз замерзає поступово, спершу перетворюючись в кашу, а потім в кристали. Кінцевий етап замерзання - перетворення його в тверде тіло.
  • Агресивна дія на систему охолодження. Така проблема виникає через неякісний присадок і властива для гумових деталей. В кінцевому підсумку вони набухають і розм'якшуються.
  • Перегрів двигуна. Нормальна температура двигуна в русі - 85-90 градусів. Антифриз відводить приблизно третю частину тепла, яке виділяється при русі. Якщо охолоджуюча рідина перестане виконувати свою функцію, то температура двигуна перевищить допустиму температуру.

Варто пам'ятати, що змішування антифризів різних виробників або різного кольору може привести до серйозних поломок автомобіля. У будь-якому випадку найкращим виходом буде звернутися до фахівця за консультацією по вибору антифризу для Вашого автомобіля і Сакура Авто у Львові Вам у цьому допоможе.

 

Наслідки використання ДЕШЕВОГО антифризу. (Двигун автомобіля Daewoo Lanos)